DarmproblemenVeel meer mensen hebben darmklachten dan je zou verwachten. Het is niet een erg gemakkelijk gespreksonderwerp, waardoor mensen met darmklachten vaak in stilte met de klachten kampen: ze weten niet hoeveel mensen dezelfde problemen meemaken.

Maar de cijfers liegen er niet om: Elk jaar maken een half miljoen Nederlanders een huisarts bezoek vanwege darmklachten. Nog meer mensen zoeken alternatieve oplossingen voor darmklachten of wachten het maar af. 1 op 5 mensen heeft regelmatig last van darmklachten. Soms zijn darmklachten van tijdelijke duur, maar er zijn ook veel aanhoudende oorzaken van darmklachten.

Volgens de Maag Lever Darm Stichting heeft vijf tot twintig procent van de Nederlandse bevolking last van het Prikkebare Darm Syndroom en zijn er in Nederland ongeveer 50.000 mensen met een chronische darmontsteking. In het standaardwerk “Medicijnen” van Ivan Wolffers is te lezen dat de medicijnen die worden gebruikt bij deze aandoeningen niet altijd even effectief zijn en vaak forse bijwerkingen kennen.

In onze praktijk hebben we de afgelopen 8 jaar veel mensen mogen helpen die met darmproblemen te maken hadden. Wij gaan op zoek naar de mogelijke oorzaak achter deze problemen. Deze kan gelegen zijn in een (stevige) voedselvergiftiging die iemand in het verleden heeft opgelopen. Een besmetting met parasieten kan een rol spelen, zeker na het bezoeken van landen waar de hygiëne (veel) minder is dan wij gewend zijn. Daarnaast kan een blindedarmoperatie of galblaasoperatie in het verleden dusdanige verstoringen veroorzaken dat het spijsverteringssysteem steeds meer problemen gaat vertonen.

We hebben ook goede resultaten bereikt met het behandelen van voedselallergieën. In dit soort gevallen is er veelal sprake van een verstoring van de slijmvliezen en een verzwakte darmflora, vaak met dezelfde oorzaken als hierboven genoemd. Onze biophotonentherapie ruimt de verstoringen, die de problemen veroorzaken, op en versterkt het eigen zelfgenezend vermogen.

Een prachtig voorbeeld hiervan is het verhaal van onze collega Sjoerd Wartena uit Amsterdam. Op zijn website kun je lezen hoe de biophotonentherapie zijn leven heeft veranderd. Er is vaak meer te doen aan darmklachten dan je denkt. De kunst is om de juiste aanpak te vinden en vervolgens zelf te ervaren hoe je lichaam erop reageert. Zoals het spreekwoord zegt: “Niet geschoten is altijd mis.”.

Geef een reactie