T-cellen-vallen-kanker-aan

Menselijke T-cellen in de aanval op een kankercel.

Het wordt door veel artsen en wetenschappers al jaren vermoed en ook hardop gezegd. En nu zijn het leidende wetenschappers, die zich bij deze groep scharen. Een gezond immuunsysteem is de beste manier om kanker het hoofd te bieden. Feitelijk zullen we ‘het gevecht tegen kanker’ nooit winnen, wanneer we ons alleen richten op de effecten van chemotherapie.

Deze bevindingen, die worden gekarakteriseerd als ‘een mijlpaal in het kankeronderzoek’, zijn gepubliceerd in een recente uitgave van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’.

Een onderzoeksteam aan het Medische Centrum van de Universiteit van Tübingen (Dld) heeft aangetoond en bewezen, dat het menselijke immuunsysteem de vaardigheid bezit om tumoren en kankercellen in een permanente ‘slaapstand’ te brengen. Dit betekent dat de zg. ‘immunotherapie’, waarbij het immuunsysteem wordt bekrachtigd om kanker in het lichaam te bestrijden, een effectieve kankertherapie is.

Het immuunsysteem doet dit werk in het lichaam zelfs zonder andere, gezonde cellen kapot te maken (zoals dit bij bestraling en chemotherapie gebeurt), aldus de onderzoekers, die werden geleid door professor dr. Martin Rocken. In plaats van vernietiging, brengt het immuunsysteem de kankercellen in een levenslange slaaptoestand en stopt het ook de verdere verspreiding van kanker in het lichaam.

Professor Dr. Martin Rocken

Professor Dr. Martin Rocken

Volgens professor Rocken is het “Bijzonder onwaarschijnlijk dat we met exclusieve militaire middelen de oorlog tegen kanker gaan winnen. Het zal daarentegen een mijlpaal zijn, als we erin slagen het lichaam te prikkelen, om weer het immuunsysteem de controle te laten overnemen, over de kankercellen en de tumoren.”

En met ‘militaire middelen’ doelt professor Rocken op o.a. chemotherapie en bestraling, de standaard aanpak van veel artsen bij de diagnose ‘kanker’. Deze ‘therapieën’ blijken steeds vaker het immuunsysteem aan te tasten i.p.v. te stimuleren.

 

Bron: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/ons-immuunsysteem-de-beste-kankerbestrijder/

Geef een reactie