Otto-warburgKanker is de doodsoorzaak nummer 1 in Nederland en België. De kankercijfers tot en met 2011 laten een verschrikkelijke ontwikkeling zien van een stijging in België van het aantal nieuwe kankerdiagnoses van maar liefst 87% in de afgelopen 10 jaar. In Nederland bedroeg de stijging bijna 40% in dezelfde periode.

De afgelopen jaren heeft de medische wetenschap veel tijd en geld gestoken in het onderzoek naar behandelingen bij kanker. Regelmatig verschijnen in de media berichten over een ophanden zijnde doorbraak. Allerlei acties worden georganiseerd, zoals Alpe d’HuZes, Ride for the Roses en de TV-show ‘Sta op tegen kanker’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek dat dé oplossing voor kanker gaat opleveren. Helaas is de harde realiteit dat ondanks al deze optimistische geluiden in de afgelopen 10 jaar alleen al in Nederland ruim 550.000 mensen zijn gestorven met kanker. De verwachting van wetenschappers is dat binnen enkele jaren 50-60% van de bevolking kanker zal krijgen als er niet snel een oplossing komt.

De meeste mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben, kiezen voor de reguliere behandeling die steunt op drie pijlers: operatie, chemotherapie en bestraling. Men hoopt en vertrouwt dat deze degelijke, wetenschappelijke aanpak helpt om de kanker de baas te worden. Helaas is dit voor een groot deel ijdele hoop. Toponderzoeker prof. dr. R. Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek liet op 13 april 2013 in De Telegraaf weten:

“75% van alle kankermedicijnen werkt niet […] Jaarlijks geeft de wereld 49 miljard dollar uit aan kankermedicijnen. Daarvan wordt 37 miljard dollar gebruikt om patiënten eigenlijk alleen maar zieker te maken in plaats van beter. Want je hebt als kankerpatiënt wel de ellendige bijwerkingen, maar je hebt geen baat!”.

Een schrijnende constatering, maar nog schrijnender is dat het ondanks deze onthulling doodstil bleef. Niemand stelde kritische vragen, niemand riep de gevestigde medische orde ter verantwoording voor deze kwalzalverij-achtige praktijken, waarmee mensen willens en wetens worden misleid.

foto_ottowarburgHet meest schrijnende is echter dat de oplossing voor kanker er al lang lijkt te zijn. Volgens de nog nooit weerlegde wetenschappelijke onderzoeken van Nobelprijswinnaar en biochemicus dr. Otto Warburg (1883-1970) is de primaire oorzaak van kanker een zuurstoftekort in de cellen. Cellen krijgen hun energie door zuurstof, een proces dat ‘celademhaling’ heet. Als een cel niet voldoende zuurstof krijgt, kunnen allerlei ziekten optreden. Warburg liet zien dat wanneer het zuurstofgehalte in de weefsels langdurig tot onder de 65% daalt, een cel gaat overleven via fermentatie van suiker. Een cel die op fermentatie leeft verliest zijn celfunctie (degeneratie), kan zich alleen nog maar delen en gaat woekeren, waardoor kanker ontstaat. Cellen die een tekort aan zuurstof hebben en ook niet voldoende energie uit suiker kunnen halen, zullen afsterven.

Een van de redenen van zuurstoftekort is volgens Warburg dat we in ons lichaam te weinig “goede vetten” krijgen. Hiermee bedoelt hij de basis essentiële vetzuren, ook wel omega 3 en 6 vetzuren genoemd. Ons voedsel bevat steeds meer transvetten, geraffineerde bewerkte vetten, die zorgen dat onvoldoende zuurstof naar de cellen wordt getransporteerd. Ook slechte voeding, gifstoffen en (emotionele) stress zorgen voor een zuurstoftekort.

De Amerikaans hoogleraar Brian Peskin heeft in het begin van deze eeuw de documenten van Warburg bestudeerd en ze “vertaald” naar hedendaagse taal met de totale wetenschappelijke bewijslast. In zijn boek “Het verzwegen verhaal over kanker” stelt hij dat kankerweefsel het weefsel is dat het meest verstoken is van zuurstof en in een overlevingstoestand is gekomen. Het weefsel gebruikt daardoor suiker om te overleven. Kanker is de allerlaatste inspanning van een cel om te overleven. Prof. Peskin is daarom van mening dat we een koolhydraatarm, vet- en eiwitrijk dieet moeten volgen. Ook is het van belang om overgewicht te voorkomen omdat bewezen is dat mensen met het ideale gewicht veel minder kanker krijgen dan mensen met overgewicht.

Op basis van het wetenschappelijk onderzoek en bewijs van Warburg en Peskin is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zuurstofniveau in je cellen optimaal blijft door dagelijkse inname van de juiste hoeveelheid en combinatie van vetzuren. Hierdoor verminder je de kans dat kanker zal optreden aanzienlijk. Ook hier blijkt dat we de oplossing vooral moeten zoeken in de preventie en dat het hierbij vooral gaat om de voeding. Zoals de grondlegger van de moderne geneeskunde, Hippocrates al zei: “Laat uw voeding uw medicijn zijn”.

Door de welvaart heeft de mens zich steeds verder verwijderd van de natuur. De voedingsindustrie heeft de samenleving overspoeld met producten met vaak dubieuze ingrediënten en een lage nutritionele waarde. Voedsel dat zover is bewerkt dat het een dagelijkse aanslag op onze gezondheid is. Duizenden jaren van onderzoek hebben aangetoond dat ons lichaam met een juiste combinatie van natuurzuiver voedsel zichzelf in balans kan houden. Om balans te creëren heeft het lichaam zuurstof, water, juiste voeding, lichamelijke activiteit, emotioneel welzijn en gezonde leefomgeving nodig.

In het boek “Wat Angelina niet wist over kanker, maar wel had moeten weten” gaat Ard Pisa uitgebreid in op de inzichten en bevindingen van Warburg en Peskin. Een echte aanrader voor iedereen die niet op zoek is naar een oplossing voor kanker over 10 of 20 jaar, maar nu een oplossing wil!

Geef een reactie